Нові штрафи за сміття на узбіччях: законопроект можуть внести до Ради восени

Читать на русском
Володимир Омелян заявив, що не забув про свою обіцянку збільшити штрафи за сміття на узбіччях. Законодавча ініціатива буде в Раді восени.
Володимир ОмелянСлово і Діло

Міністр інфраструктури Володимир Омелян сподівається, що законопроект про нові штрафи за сміття на узбіччях буде внесений до Верховної Ради восени цього року.

Про це він повідомив в інтерв'ю «Слову і Ділу».

Як українські мери борються зі сміттямУкраїнські мери обіцяють нові контейнери, сміттєвози та сміттєпереробні заводи. Що з цього вони виконують – на нашій інфографіці.

«Ми хочемо це все імплементувати, але, знову ж таки, в нас проблема з парламентом. Тому що ми не можемо це зробити на рівні постанови Кабінету міністрів. Це має бути законодавче рішення. Впираємося в те, що й із габаритно-ваговими контролем: два роки вже лежить у парламенті законопроект про посилення відповідальності та збільшення штрафів. Законопроект (про штрафи – ред.) ми зараз готуємо. Я сподіваюся, що ми внесемо його восени цього року. Але залежить від того, як парламент його проголосує», – заявив Омелян.

Повне інтерв'ю Володимира Омеляна читайте на порталі «Слово і Діло».

Нагадаємо, Володимир Омелян не виконав обіцянку в лютому внести до Верховної Ради законопроект про стимулювання попиту на виробництво електромобілів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: