У Києві сміттєспалювальний завод призупинив прийом сміття

Читать на русском
У неділю, 22 липня, у Києві сміттєспалювальний завод Енергія призупинив прийом сміття в зв'язку з закінченням дії угоди столичної влади з компанією Київенерго.

У неділю, 22 липня, у Києві сміттєспалювальний завод Енергія призупинив прийом сміття в зв'язку з закінченням дії угоди столичної влади з компанією Київенерго.

Про це повідомила прес-служба Київенерго, пише «Слово і Діло».

У яких областях з'являться заводи з переробки сміттяЯк голови ОДА вирішують проблему зі сміттям і чому вигідний бізнес із переробки побутових відходів не працює в Україні, заваленої сміттєвою сировиною, з'ясовувало Слово і Діло.

Згідно з повідомленням, запасів твердих побутових відходів (близько 10 т) на підприємстві досить для забезпечення планової роботи до 31 липня. А з 1 серпня завод переходить в управління міської влади як об'єкт комунальної власності.

Як відомо, з 2011 року на заводі Енергія була реалізована масштабна інвестиційна програма. У 2014 році там була побудована перемичка, що з'єднала завод з міськими тепломережами. Тепла, отриманого під час спалювання сміття, достатньо, щоб забезпечити опаленням і гарячою водою близько 300 багатоповерхівок.

Сьогодні Енергія - повноцінна міська міні-теплоцентраль, а Київ - єдине місто в Україні, де з побутового сміття виробляється і подається в мережі теплоенергія. На сьогодні завод переробляє близько 25% обсягу твердих побутових відходів життєдіяльності столиці.

Нагадаємо, британці побудують в Дніпрі сміттєпереробний завод.

У яких областях з'являться заводи з переробки сміття - в нашій інфографіці.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: