Виробництво електромобілів: Омелян не вніс законопроект про стимулювання попиту до Ради

Читать на русском
Володимир Омелян минулого місяця не вніс до Ради законопроект про стимулювання попиту на виготовлення електромобілів.
Володимир ОмелянСлово і Діло

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян не виконав обіцянку в лютому внести до Верховної Ради законопроект про стимулювання попиту на виробництво електромобілів.

Таку обіцянку він дав 18 грудня минулого року, нагадує «Слово і Діло».

Битва за Ryanair і реформа «Укрзалізниці»: як Омелян виконує обіцянкиВолодимир Омелян останні два тижні справжній ньюсмейкер – захід Ryanair, будівництво майданчика для Hyperloop. Слово і Діло аналізувало, як у міністра йдуть справи з виконанням інших обіцянок.

«У лютому 2018 року ми плануємо внести до Верховної Ради системний законопроект, який пропонує 15-річну стратегію щодо стимулювання попиту на виробництво електромобілів, а також підтримку бізнесу й розвитку відповідної інфраструктури», – розповів Омелян.

Однак протягом минулого місяця відповідний законопроект у парламенті так і не з'явився. У прес-службі голови Мінінфраструктури «Слову і Ділу» повідомили, що підготовлені законопроекти зараз опрацьовуються в комітетах податкової та митної політики Верховної Ради, тобто перебувають на етапі обговорення.

Таким чином, міністр зі своєю обіцянкою не впорався.

Відзначимо, Міністерство інфраструктури України має намір до 2020 року збудувати міжнародний аеропорт «Біла Церква» для вантажних і пасажирських перевезень.

Нагадаємо, з 1 січня при ввезенні нових і старих електромобілів в Україну скасовується сплата акцизу та податку на додану вартість.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: