Омелян розповів, коли посилять контроль на ринку пасажирських перевезень

Читать на русском
В Україні з 2019 року посилять контроль на ринку автобусних пасажирських перевезень, заявив глава Міністерства інфраструктури Володимир Омелян.

В Україні з 2019 року посилять контроль на ринку автобусних пасажирських перевезень, заявив глава Міністерства інфраструктури Володимир Омелян.

Як інформує «Слово і Діло», про це передає прес-служба відомства.

«Більша частина міських, приміських, міжміських внутрішньообласних та міжобласних автобусних перевезень в Україні здійснюється в умовах, які важко назвати комфортними і безпечними для пасажира. Середній вік «маршруток» - понад 10 років, автобусів середньої та великої пасажиромісткості – понад 20 років і більше. Частина автобусів, які називаються «маршрутками», переобладнані з вантажних транспортних засобів. Часто такі транспортні засоби не відповідають ані вимогам безпеки, ані вимогам комфорту», - повідомив Омелян.

За його словами, в Україні з 1 січня 2019 року маршрутки, переобладнані з вантажних транспортних засобів у пасажирські, не використовуватимуться для перевезення пасажирів. Такі автобуси будуть евакуюватися на штрафні майданчики і потім йти на металобрухт.

Як повідомлялося, в п'ятницю, 20 липня, в Україні сталися три значні ДТП, в результаті яких загинули щонайменше 18 людей.

Після цього перший заступник голови МВС Сергій Яровий доручив Національній поліції посилити безпеку на дорогах в курортний сезон.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: