Окупанти в Криму вимагають для Балуха чотирьох років колонії

Читать на русском
В окупованому Криму російський прокурор запросив для українського активіста Володимира Балуха чотири роки колонії загального режиму.

Російський прокурор запросив для українського активіста Володимира Балуха чотири роки колонії загального режиму в справі про дезорганізацію роботи Роздольненського ізолятора тимчасового тримання.

Як передає «Слово і Діло» з посиланням на «Крим.Реалії», загалом з урахуванням покарання в першій кримінальній справі сторона обвинувачення просить засудити Балуха до шести років позбавлення волі й штрафу на суму 10 тисяч рублів (4 тисячі гривень).

Адвокат розповіла про самопочуття БалухаУкраїнському політв’язневі Володимиру Балуху, який продовжує голодування, стало погано. Сильні болі в грудях.

Підконтрольна Кремлю влада звинувачує Балуха в побитті начальника Роздольненського ІТТ Валерія Ткаченка. При цьому сам активіст і його захист заявляють, що це Ткаченко напав на нього.

«Провина та умисел підсудного підтверджуються свідченнями потерпілого та свідків, також відеозаписами з ІТТ, довідкою з лікарні, що у Валерія Ткаченка забій м'яких тканин хребетної області», – сказав прокурор.

Нагадаємо, що українець Володимир Балух оголосив безстрокове голодування 19 березня. Після 96 днів звичайного голодування він вирішив перейти на сухе.

У першій справі російська влада звинуватила Балуха в зберіганні боєприпасів. Українця засудили до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні та штрафу в розмірі 10 тисяч рублів (4 тисячі гривень).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: