Авіакатастрофа МН17: Нідерланди та Австралія висунули офіційне звинувачення

Читать на русском
Висновки об'єднаної слідчої групи про те, що Бук, який збив на Донбасі Boeing 777 Malaysia Airlines, прибув з Росії, вказує на її пряму причетність до авіакатастрофи.

Висновки об'єднаної слідчої групи про те, що «Бук», який збив на Донбасі Boeing 777 Malaysia Airlines, прибув з Росії, вказує на її пряму причетність до авіакатастрофи.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив голова МЗС Нідерландів Стеф Блок, повідомляє Reuters.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що амністії для винних у загибелі пасажирів «Боїнга» не будеСказано 13 лютого 2015 р.Статус обіцянки: Архів

«Отримані слідчими дані вказують точно на причетність Росії», – зазначив Блок.

Зокрема, цей коментар очільник МЗС Нідерландів дав, коли йшов на екстрене засідання голландського уряду щодо висновків слідства в аварії малайзійського Boeing.

Своєю чергою голова МЗС Австралії Джулі Бішоп заявила, що Росія має пояснити свою участь у збитті малайзійського літака рейсу МН17, доведеного міжнародною слідчою групою.

«Об'єднана слідча група, до складу якої також (крім Австралії) входять Бельгія, Малайзія, Нідерланди та Україна, дійшла висновку, що ракетна система «Бук», якою був збитий MH17, належала 53-й бригаді ППО ЗС Російської Федерації ... Те, що ця складна зброя, яке належить російській армії, була використана для того, щоб збити цивільний літак, має викликати серйозну стурбованість на міжнародному рівні. Ми обговорюємо ці результати з нашими партнерами й розглядаємо варіанти подальших дій», – заявила міністр.

Зазначається, що австралійський уряд повністю впевнений у незалежності міжнародної слідчої групи та в проведенні нею ретельного розслідування щодо встановлення обставин катастрофи літака рейсу МН17.

Розвідка США: Росія причетна до трагедії з «Боїнгом»Розвідка США має переконливі докази про причетність сепаратистів і Росії до катастрофи малайзійського Боїнга в небі над Донбасом влітку 2014 року.

Нагадаємо, об'єднана слідча група (входять фахівці з Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів та України) 24 травня заявила, що літак Malaysia Airlines, що виконував рейс MH17 з Амстердама до Куала-Лумпура, був збитий у 2014 році російським зенітним комплексом «Бук» із 53-ї бригади ППО РФ.

За даними слідчих, комплекс був доставлений в Україну з Росії й опинився в руках сепаратистів. Керівник національного підрозділу розслідування злочинів поліції Нідерландів Вілберт Пауліссен сказав, що всі машини в конвої, які супроводжували ракетну систему, «належали російським збройним силам».

Держдеп прокоментував висновки слідчої групи щодо катастрофи MH17.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: