Авіакатастрофа МН17: Україну можуть притягнути до відповідальності

Читать на русском
У четвер, 31 травня, голландський парламент обговорив розслідування катастрофи рейса МН17 влітку 2014 року над Донбасом.

У четвер, 31 травня, голландський парламент обговорив розслідування катастрофи рейса МН17 влітку 2014 року над Донбасом.

Як повідомляє нідерландське видання NOS, кілька опозиційних партій вважають, що необхідно притягнути до відповідальності Україну, оскільки вона не закрила свій повітряний простір у зоні проведення бойових дій, пише «Слово і Діло».

Член парламенту Де Роон вказав, що за день до того, як був збитий MH17, в СБУ знали про прибуття на схід України ракетного комплексу Бук.

Чотири голландські партії вважають, що Україна повинна була підвищити «стелю» польотів для цивільної авіації. Таким чином, підкреслюється винність української сторони.

У свою чергу, міністр закордонних справ Нідерландів Стеф Блок заявив, що на сьогодні немає доказів, достатніх для притягнення до відповідальності України та закликав дочекатися подальших висновків Спільної слідчої групи, яка розслідує індивідуальну відповідальність. Він додав, що «не виключає відповідальності України» в майбутньому.

Голландська опозиція хоче конкретних розслідувань можливої ​​державної відповідальності України.

Всі політичні групи палати представників також хотіли знати, чому Бальгу і Малайзія, громадяни яких теж стали жертвами катастрофи, не підтримали рішення Нідерландів та Австралії.

Тим не менше, більшість парламентаріїв підтримали рішення Нідерландів та Австралії визнати Росію відповідальною за крах МН17.

Однак, незважаючи на одностайність під час виступів, парламенту не вдалося зафіксувати єдину позицію документально, оскільки від цього відмовилися «Форум за демократію» і права «Партія свободи» (PVV).

Нагадаємо, 24 травня об'єднана слідча група, куди входять фахівці з Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів і України, виступила із заявою про те, що малайзійський літак був збитий комплексом Бук, що належав Росії. Днем пізніше Нідерланди і Австралія поклали на Росію провину за крах цього лайнера.

У свою чергу, Міністерство оборони Росії заявило, що комісія замовчує походження двигуна Бука, тому що він, ймовірно, належить українським військовим. У МЗС Росії визнали звинувачення голослівними.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: