Супрун розповіла про причини отруєння в таборі на Донеччині

Читать на русском
Супрун припустила, що причиною масового отруєння в таборі на Донеччині може бути сальмонела.

Станом на середину дня 18 липня з дитячого табору «Орлятко» в Донецькій області з ознаками гострої кишкової інфекції ушпиталили 91 особу.

Про це повідомляє сайт Держпродспоживслужби, пишет «Слово и Дело».

Отруєння дітей у таборі: в МОЗ розповіли про стан дитини в коміМністерство охорони здоров'я в середу, 4 липня, оприлюднило оновлену інформацію щодо отруєння в дитячому оздоровчому таборі санаторного типу Славутич у Київській області.

Серед постраждалих 76 дітей та 15 дорослих, у них попередній діагноз «гострий гастроентероколіт».

Зазначається, що фахівці відібрали зразки проб харчових продуктів, води, змиви з об’єктів довкілля, обстежили персонал закладу.

Встановлено, що перший випадок захворювання зафіксували 15 липня в працівника харчоблоку, наступні випадки захворювання почали реєструватися з 16 липня серед дітей усіх 4 загонів оздоровчого закладу.

Під час обстеження харчоблоку фахівці виявили низку порушень санітарного законодавства. Зокрема, до роботи в харчоблоці працівник медпункту допустив працівника з ознаками захворювання на дисфункцію кишківника (працювала 16-17 липня), прийняли на роботу працівників кухні без проходження медогляду, а для харчування дітей використовували страви, які не включені до узгодженого Держпродспоживслужбою меню.

Також зазначається, що в закладі незадовільно вели облік харчових продуктів, не дотримувалися товарного сусідства в холодильнику й температурних режимів зберігання продуктів, а працівники не дотримувалися вимог особистої гігієни.

Головне управління Держпродспоживслужби в Донецькій області вирішило закрити табір із 18 липня. Матеріали щодо виявлених порушень скерували до поліції. Проведення протиепідемічних заходів триває.

Водночас в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун припустила, що причиною масового отруєння в таборі може бути сальмонела.

«Зараз виглядає, що це є інфекція сальмонельоз, але завтра зранку мають бути результати аналізів», – сказала вона на брифінгу 18 липня.

Як повідомлялося, 16 липня після вечері 60 дітей з «Орлятка» стали почуватися погано, мали підвищену температуру та нудоту. 33 з них ушпиталили.

Вранці 18 липня стало відомо, що в результаті отруєння ушпиталені 84 особи. За фактом отруєння відкрили кримінальне провадження.

Раніше через отруєння закрили дитячий табір на Київщині.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: