Отруєння дітей у таборі: в МОЗ розповіли про стан дитини в комі

Читать на русском
Мністерство охорони здоров'я в середу, 4 липня, оприлюднило оновлену інформацію щодо отруєння в дитячому оздоровчому таборі санаторного типу Славутич у Київській області.

Міністерство охорони здоров'я в середу, 4 липня, оприлюднило оновлену інформацію щодо отруєння в дитячому оздоровчому таборі санаторного типу «Славутич» у Київській області.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на інформацію, розміщену на сторінці МОЗ у Twitter.

Масові отруєння школярів: як захистити дітей та що робити із системою безпеки?21 травня в Миколаєві в школі розпилили невідому речовину, в результаті чого були евакуйовані близько 400 учнів. Сьогодні, 22 травня, в школі Харкова розпилили перцевий спрей. Про ситуацію та систему безпеки шкіл міркували експерти.

«Оновлена інформація щодо випадків отруєння дітей у таборі «Славутич»: стан дитини, яка перебуває в НДСЛ «Охматдит», стабільний, важкий. Він не пов’язаний з отруєнням, а через наявність супутнього захворювання», – повідомили в МОЗ.

Нагадаємо, що 2 липня дітям стало зле, в усіх спостерігався розлад шлунково-кишкового тракту. 11 осіб помістили до медичного ізолятора табору. Станом на вівторок, 3 липня, ізольованими залишаються семеро дітей.

8-річна дівчинка була екстрено доправлена ​​до районної лікарні, її організм був сильно зневоднений, і дитина впала в кому. Дівчинку перевели до реанімації, її стан медики оцінюють як важкий. Потім її транспортували до київської лікарні «Охматдит».

Відзначається, що загалом в оздоровчому таборі було 200 дітей. Фахівці Держспоживслужби взяли проби їжі, яку вживали в таборі, в постраждалих дітей взяли посіви.

Пізніше поліція порушила кримінальне провадження щодо цього випадку масового отруєння дітей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: