У таборі, де отруїлися діти, виявили стафілокок

Читать на русском
У харчоблоку Славутич,  де 2 липня отруїлися діти, виявили бактерії групи кишкової палички, патогенний стафілокок та патогенну флору.

У харчоблоку ТОВ «Дитячий оздоровчий заклад санаторного типу «Славутич», де 2 липня зареєстрували харчове отруєння 12 дітей, виявили бактерії групи кишкової палички, патогенний стафілокок та патогенну флору.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Держпродспоживчслужба з посиланням на результати лабораторних досліджень зразків проб та змивів, відібраних у таборі 3 липня.

У санаторії під Києвом знову отруїлися дітиУ Київській області зареєстрований другий за тиждень випадок масового отруєння дітей – у санаторному закладі обласної ради Поляна в Баришівці отруїлися 17 осіб.

«Із 30 змивів на бактерії групи кишкової палички, патогенний стафілокок та патогенну флору в харчоблоку виявлено 10 позитивних результатів (33,3%)», – йдеться в повідомленні.

Водночас у обстежених на групи кишкових інфекцій 9 осіб персоналу харчоблоку та 2 дітей, які перебували в ізоляторі, не виявлені збудники кишкової інфекції та патогенний стафілокок. Із 10 змивів на патогенну флору в ізоляторі позитивних не виявлено.

«Усі 5 проб води, які відібрані на мікробіологічні дослідження зі свердловини, мережі харчоблоку, питного фонтанчика та басейну, а також бутильована вода відповідають вимогам Державних санітарних норм та правил», – ідеться в повідомленні.

Проби на сальмонельоз (пил із подушок, ковдр та матраців) з ізолятора (18 проб) показали негативний результат. Разом із тим 4 проби води на вірусологічні дослідження зі свердловини, мережі харчоблоку, питного фонтанчику та басейну ще перебувають у роботі.

9 липня заклад прозвітував, що провів дезінфекцію харчоблоку, й звернувся до Держпродспоживслужби щодо проведення повторної перевірки.

Нагадаємо, повідомлялося про підозру на отруєння 12 дітей у приватному таборі ТОВ «Дитячий оздоровчий заклад санаторного типу «Славутич» на Київщині, одна дівчинка була в комі.

За даними Держпродспоживслужби, в ушпиталеної у важкому стані дівчинки попередній діагноз «енцефаліт».

Водночас, згідно з повідомленням МОЗ, дівчинка госпіталізована у тяжкому стані «через наявність супутнього захворювання».

Прокуратура Київської області розпочала кримінальне провадження через отруєння 12 дітей у дитячому таборі. За даними Держпродспоживслужби, отруєння дітей могло відбутися в результаті вживання йогурту в день закінчення його терміну придатності.

8-річна дівчинка, яку ушпиталили з отруєнням, восьму добу перебуває в комі, стан її стабільно важкий.

ТОВ «Дитячий оздоровчий заклад санаторного типу «Славутич» раніше належав благодійному фонду «Дорога майбутнього», заснованому причетною до президента-втікача Віктора Януковича Любов’ю Полежай.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: