У Донецькій області сталося масове отруєння дітей

Читать на русском
У Донецькій області в заміському дитячому закладі оздоровлення та відпочинку Яструбок отруїлися 60 дітей. За цим фактом розпочали розслідування.

У Донецькій області в заміському дитячому закладі оздоровлення та відпочинку «Яструбок» отруїлися 60 дітей. За цим фактом розпочали розслідування.

Про це повідомив прес-секретар Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко на своїй сторінці в Facebook, пише «Слово і Діло».

Інцидент стався в с. Соснове Лиманського району в понеділок, 16 липня.

«Після вечері 60 дітей відчули нездужання, підвищення температури й нудоту. Наразі ушпиталені 33 дитини до медичних установ Слов'янська, Краматорська та Лимана із симптомами гострого кишкового отруєння. Ухвалили рішення про шпиталізацію всіх дітей, які відчули нездужання. Вік ушпиталених – від 9 до 16 років», – написав прес-секретар.

За цим фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості за ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) КК України.

Загалом у таборі на оздоровленні перебувають 134 дитини. Зараз вживаються заходи для встановлення причин масового отруєння дітей і притягнення винних до відповідальності. Також відібрані зразки їжі, якою годували дітей.

Раніше у Львові сталося масове отруєння їжею з фаст-фуду.

Також нагадаємо, в Хмельницькій області з підозрою на отруєння грибами ушпиталили трьох осіб.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: