Транзит зрідженого газу через Україну рекордно обвалився

Читать на русском
У червні 2018 року транзит зрідженого газу через територію України скоротився на 34 відсотки порівняно з червнем минулого року – до 72 тисяч тонн.

У червні 2018 року транзит зрідженого газу через територію України скоротився на 34% порівняно з червнем минулого року – до 72 тисяч тонн.

Як пише «Слово і Діло», про це свідчать дані консалтингової групи А-95, пише enkorr.

Транзит через порти України за звітний місяць скоротився на 24% – до 19,4 тис. тонн. Практично весь обсяг морських відправлень – 19 тис. тонн – припав на «приватівський» термінал «Укрлоудсистем» в Одесі.

Нагадаємо, що ця перевалка працює в рамках довгого контракту з «Тенгізшевройлом» (ТШО, Казахстан). З терміналу «Укрлоудсистема» ресурс відправляється на адресу турецької Aygaz.

Негативну динаміку також показав залізничний транзит ЗВГ. За звітний місяць його обсяг склав 53,4 тис. тонн, що на 37% менше за показник аналогічного періоду минулого року (84,5 тис. тонн).

Найбільший обсяг ЗВГ був транзитований залізничним сполученням через перехід Ізов – 20 тис. тонн.

Відзначається, що лідерство за транзитом через територію України в червні отримала Росія з обсягом 42 тис. тонн. Казахстан транзитував 29 тис. тонн, Білорусь – 0,7 тис. тонн.

Нагадаємо, Україна і Катар домовляються про постачання зрідженого газу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: