12 мільярдів рефінансування Нацбанку: НАБУ перевіряє рахунки екс-власника Конверсбанку

Читать на русском
Слідство Антикорупційного бюро перевіряє рахунки колишнього бенефіціара Конверсбанку в справі виведення рефінансу Нацбанку.

Детективи Національного антикорупційного бюро отримали тимчасовий доступ до інформації щодо банківського рахунку одного з колишніх бенефіціарів Міського комерційного банку в рамках розслідування виведення понад 12 мільярдів гривень рефінансування Національного банку.

Таке рішення ухвалив один із районних судів міста Києва кілька тижнів тому, повідомляє «Слово і Діло».

Як зазначив у своєму клопотанні детектив, вказана особа є громадянином Російської Федерації. Крім того, що він був бенефіціаром Міського комерційного банку, фігурант також представляв інтереси офшорної компанії з Белізу за дорученням, через яку, за версією слідства, були виведені 58,745 мільйонів євро, отримані в результаті рефінансування Нацбанку.

У Бюро вказали, що ці кошти в результаті схеми в 2014 році опинилися на рахунку колишнього бенефіціара Міського комерційного банку в латвійському банку, а також на рахунку в Міському комерційному банку. Сам банк визнали в 2014 року неплатоспроможним.

За інформацією «Слова і Діла», зазначеною особою є російський олігарх Володимир Антонов, який раніше був бенефіціаром Міського комерційного банку.

Детектив просив надати тимчасовий доступ до документів і речей фігуранта розслідування, які перебувають у власності Міського комерційного банку, а самедо інформації про рух коштів; документів, наданих зазначеною особою при відкритті рахунку; первинних документів, які свідчать про зарахування на банківський рахунок і зняття з нього грошових коштів; документів про проведення працівниками банку фінансового моніторингу банківських операцій за рахунком; документів щодо здійснення операцій із цінними паперами, а також депозитних і кредитних справ із наявними договорами.

Суд частково задовольнив клопотання, надавши тимчасовий доступ до цих документів із можливістю зробити копії, але без вилучення.

Крім того, детективи подавали ще одне клопотання, в якому просили надати доступ до документів ТОВ «Глобал Фінансіал Менеджмент Груп», яка в 2014 року називалася ТОВ «Конверс Груп Україна» й володіла 100% акцій Конверсбанку. Суд також його задовольнив частково, дозволивши зробити копії документів, але без вилучення.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що НАБУ підозрює керівництво Нацбанку у виведенні понад 12 мільярдів гривень рефінансування.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: