Виведення рефінансування НБУ: НАБУ отримало доступ до документів трьох офшорів

Читать на русском
У справі про можливе виведення 12 мільярдів гривень рефінансування Нацбанку детективи Антикорупційного бюро попросили доступ до документів трьох офшорів.

Детективи Національного антикорупційного бюро отримали доступ до документів трьох офшорних компаній, які фігурують у кримінальному провадженні за фактом можливого виведення 12 мільярдів гривень рефінансування Національного банку України за кордон.

Клопотання задовольнили судді Солом'янського районного суда міста Києва Сергій Коробенко та Людмила Кізюн, повідомляє «Слово і Діло».

Детективи отримали тимчасовий доступ до документів та інформації про створення й фінансово-господарську діяльність компанії Melfa Group Limited (Беліз), укладення компанією кредитних договорів з австрійським банком Meinl Bank Aktiengeselschaft і подальшого використання отриманих кредитних коштів, фінансово-господарських взаємовідносин між офшоркою, Конверсбанком і російським мільярдером Володимиром Антоновим, який був бенефіціаром Конверсбанку. Також Бюро надали доступ до листування Melfa Group Limited із Конверсбанком.

Другою офшорною компанією, якою зацікавилися детективи НАБУ, є кіпрська Tandice Limited. Слідство за санкцією суду отримало доступ до того ж переліку документів, що й вище. Крім того, суд дозволив НАБУ вивчити фінансово-господарські взаємовідносини між Tandice Limited і банком «Київська Русь».

Третьою офшоркою є кіпрська компанія Agalusko Investment Limited. За версією слідства, через неї були виведені кошти рефінансування НБУ, що були надані Автокразбанку. Детективи отримали доступ до документів щодо реєстрації Agalusko Investment Limited, інформації про засновників і про те, акціонерами яких компаній є кіпрська офшорка.

Нагадаємо, детективи Бюро отримали доступ до документів Фінростбанка в справі про виведення рефінансу.

Раніше журналіст «Слова і Діла» розповів версію НАБУ, згідно з якою українські банки вивели за кордон мільярди гривень рефінансування Нацбанку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: