Парламент так і не розглянув питання оновлення складу ЦВК

Читать на русском
Проблема з прийняттям рішення полягає в тому, що вакантних місць у ЦВК 13, а кандидатів - 14. Як відомо, у більшості членів Центрвиборчкому термін повноважень давно закінчився.

Верховна Рада 12 липня так і не перейшла до оновлення складу Центрвиборчкому.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Гра в наперстки: чому блокується оновлення ЦВКНедовіра до результатів виборів – ось ціна політизації питання про зміну складу ЦВК. Про ризики й роль оновленого складу комісії на майбутніх виборах – у матеріалі політолога Олександра Радчука.

«Я тільки що провів нараду з головами фракцій. Більшість фракцій, як це і передбачалося, сказали, що питання має бути перенесене, але з точки зору регламенту повинні бути присутні всі члени ЦВК під час розгляду. Їх в залі зараз немає. Я закликав голів фракцій продовжити консультації, щоб, можливо, завтра ми змогли організувати мобілізацію людей. Для цього треба провести консультації між головами фракцій. Зараз у мене немає ніяких підстав продовжувати засідання Верховної Ради», - сказав спікер парламенту Андрій Парубій перед тим, як закрити засідання.

Нагадаємо, на початку лютого 2018 року президент України Петро Порошенко вніс до парламенту подання щодо оновлення складу Центрвиборчкому. Потім проходила спецперевірка.

Проблема з прийняттям рішення полягає в тому, що вакантних місць у ЦВК 13, а кандидатів - 14. Як відомо, у більшості членів Центрвиборчкому термін повноважень давно закінчився.

Вранці 12 липня голова Фрац Артур Герасимов заявив, що фракція Блок Петра Порошенка готова відкликати одну зі своїх кандидатур на посаду в ЦВК, при цьому закликає «Народний фронт» зробити те ж саме. Під час вечірнього засідання він уточнив, що не голосуватимуть за кандидатуру Ольги Лотюк незважаючи на те, що вона професійний фахівець.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: