«Київенерго» почало рейди щодо боржників

Читать на русском
Київенерго разом із виконавчою службою почали проводити рейди квартирами киян, які мають борги за тепло.

ПАТ «Київенерго» разом із виконавчою службою почали проводити рейди квартирами киян, які мають борги за тепло.

Про це повідомляє прес-служба енергокомпанії, пише «Слово і Діло».

Наскільки подорожчають опалення та гаряча вода з 1 липня цього року9 червня 2016 року Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, вирішила підвищити тарифи на опалення та гарячу воду.

Зазначається, що уже навідалися до боржників на Печерську – на вулицях М. Омеляновича-Павленка, І. Кудрі та Правобережній.

«Клієнтам нагадали про необхідність погашення боргів та попередили, що у випадку несплати боргу найближчим часом буде проведено примусове списання коштів з їх рахунків, а також здійснено опис та продаж майна», - йдеться в повідомленні.

Також «Київенерго» з виконавчою службою прийшли до ТОВ «Українсько-німецька клініка», яке заборгувало майже 200 тисяч гривень та ігнорувало попередження компанії про звернення до суду.

«Тепер ТОВ має справу з виконавчою службою, в якої є всі повноваження для списання коштів із рахунків, опису, арешту та реалізації на прилюдних торгах майна товариства», – повідомили в «Київенерго».

У компанії додали, що на підставі ухвали суду про примусове проникнення до приміщення опис та продаж майна можуть бути здійснені й без участі боржника.

За даними «Київенерго», борг споживачів та держбюджету за тепло й гарячу воду станом на 1 липня склав майже 3,8 мільярда гривень. З них майже 2,7 мільярда гривень заборгували населення та ЖЕО.

Як повідомлялося раніше, з 1 серпня останні комунальні енергооб’єкти, що перебували в управлінні «Київенерго», перейдуть місту, оскільки в травні 2018 року сплив термін дії відповідної угоди з «Київенерго». Із серпня функція теплопостачання міста буде передана КП «Київтеплоенерго».

Наразі НАК «Нафтогаз України» відмовляється підписувати контракт із КП «Київтеплоенерго» через невирішену ситуацію з боргами за газ. Через це кияни тривалий час сидять без гарячої води. Під загрозою опинилося й теплозабезпечення столиці загалом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: