У «Київенерго» назвали найбільших боржників

Читать на русском
Також серед найбільших боржників-бюджетників – будинок відпочинку Державного управління справами Конча-Заспа. Його заборгованість на 1 лютого становить 701,8 тис. грн.

Станом на 1 лютого бюджетники заборгували «Київенерго» 278,З млн грн за тепло, також великі борги накопичили навчальні заклади та силові структури.

Про це повідомляє відділ зв'язків із громадськістю та ЗМІ ВАТ «Київенерго», передає «Слово і Діло».

Послуги ЖКГ: ситуація з боргами населення в 2017 роціБорг українців за комуналку минулого року склав більш ніж 27 млрд грн. Слово і Діло з'ясовувало, скільки при цьому держава виділила на субсидії.

«Серед вишів критична ситуація в Національного транспортного університету (борг за теплоенергію досяг 4,2 мільйона гривень), Київського регіонального вищого професійного училища будівництва (2,3 мільйона гривень) та Київського Національного лінгвістичного університету (2,1 мільйона гривень)», – йдеться в повідомленні.

За даними «Київенерго», силові структури також накопичили борги. Зокрема, Головне територіальне управління юстиції в місті Києві не сплатило майже 577 тис. грн за спожите тепло, ГУ Міністерства внутрішніх справ України в Києві – 425 тис. грн, а Департамент патрульної поліції – 273 тис. грн.

Також серед найбільших боржників-бюджетників – будинок відпочинку Державного управління справами «Конча-Заспа». Його заборгованість на 1 лютого становить 701,8 тис. грн.

«Борги за тепло, які накопичуються клієнтами «Київенерго», призводять до зростання боргу за газ. Водночас газові борги призводять до санкцій з боку газопостачальників і можуть стати підставою для припинення співпраці», – відзначають у «Київенерго».

У компанії повідомляють, що станом на 1 лютого «Київенерго» заборгувало газопостачальникам 4,4 млрд грн, а борг Києва перед енергокомпанією за тепло – 5,2 млрд грн. За алгоритмом Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, кошти споживачів за тепло автоматично перераховуються на банківські спецрахунки для розрахунку за спожитий газ.

«Відповідно, повний і своєчасний розрахунок за спожиті тепло та електроенергію є запорукою стабільного та якісного теплопостачання столиці», – підсумували в «Київенерго».

Як повідомлялося раніше, в столиці змінилися тарифи на опалення.

Нагадаємо також, акціонери «Київенерго» вирішили виділити зі складу компанії оператора систем розподілу ДТЕК «Київські електромережі».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: