Законопроект щодо блокування сайтів перепишуть за допомогою ОБСЄ та НАТО

Читать на русском
Парламентський комітет із питань національної безпеки та оборони повністю змінить текст законопроекту про блокування сайтів.

Парламентський комітет із питань національної безпеки та оборони повністю змінить текст законопроекту про блокування сайтів.

Як пише «Слово і Діло», про це в коментарі розповів секретар комітету, народний депутат Іван Вінник.

Досудове блокування сайтів: український законопроект написаний під копірку з РосієюМожливість блокувати сайти без рішення суду приваблює не лише російську владу. Аналогічний законопроект чекає голосування у Верховній Раді. Ми вивчали, наскільки він перегукується із законодавством Російської Федерації.

«Планується повністю змінити текст законопроекту (а не внести поправки – ред.). Буде напрацьований новий законопроект з урахуванням найкращих практик ЄС у протидіях інформаційним та кіберзагрозам. Після того ми запропонуємо суспільну дискусію. Якщо вона матиме позитивний характер, ми внесемо доопрацьований текст на заміну того, що наразі є на сайті Верховної Ради», – розповів Вінник.

За його словами, остаточний варіант законопроекту узгоджуватиметься з міжнародними партнерами України. Зокрема, з представництвом Офісу НАТО.

«Ми будемо запрошувати представників ОБСЄ, посольство США, Європейську консультативну місію ЄС, а також Офіс НАТО. Комітет зможе розглянути текст законопроекту наприкінці вересня», – зазначив парламентар.

Нагадаємо, спікер ВР Андрій Парубій раніше повідомив, що законопроект №6688, який передбачає блокування сайтів без рішення суду, не має підтримки в сесійній залі. Голова ВР зазначив, що нардепи раніше відмовилися включити проект закону до порядку денного для розгляду та ухвалення рішення.

У Раді Європи висловили стурбованість із приводу загрози свободі слова з боку України через законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії загрозам нацбезпеці в інформаційній сфері», який дозволяє досудове блокування сайтів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: