Законопроект про блокування сайтів в Україні: що скаже Рада Європи

Читать на русском
У Раді Європи відреагували на законопроект про блокування сайтів в Україні. ЗМІ оцінили його як спосіб запровадити цензуру.

У Раді Європи висловили стурбованість з приводу загрози свободі слова з боку України через законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії загрозам нацбезпеці в інформаційній сфері», який дозволяє досудове блокування сайтів.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в переліку сповіщень Ради Європи щодо загроз свободі слова.

Досудове блокування сайтів: український законопроект написаний під копірку з РосієюМожливість блокувати сайти без рішення суду приваблює не лише російську владу. Аналогічний законопроект чекає голосування у Верховній Раді. Ми вивчали, наскільки він перегукується із законодавством Російської Федерації.

Зазначається, що низка ЗМІ та експертів оцінили закон як спосіб запровадити цензуру й порушити засади приватності в інтернеті.

Очікується, що законопроект обговорюватиметься в парламенті цього місяця.

Раніше в ОБСЄ висловили стурбованість щодо законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії загрозам нацбезпеці в інформаційній сфері», оскільки це може «поставити під загрозу вільний доступ до інформації в інтернеті».

Нагадаємо, 6 липня СБУ підтримала необхідність ухвалення Верховною Радою України проекту закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії загрозам національній безпеці в інформаційній сфері».

21 червня 2018 року законопроект №6688 був успішно внесений до порядку денного Верховної Ради для розгляду на поточній сесії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: