Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської групи "За майбутнє"
  • Заступник голови комітету з питань аграрної та земельної політики

Рудик пообіцяв заборонити закриття дитячих садків

24 вересня 2014 року кандидат в народні депутати України по одномандатному виборчому округу №198 Сергій Рудик у своїй передвиборній програмі пообіцяв заборонити закриття дитячих садків.
Не виконано
Сказано 24 вересня 2014 р.

Джерело

  • http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/WP407?PT001F01=910&pf7201=13382
  • http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/WP407?PT001F01=910&pf7201=13382
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/pt2/reports.dep2?PERSON=16430&SKL=9

Результат

Відповідно до статті 16 ЗУ "Про дошкільну освіту" рішення про утворення, реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) закладу дошкільної освіти незалежно від підпорядкування, типів і форми власності приймає його засновник (засновники). Засновником закладу дошкільної освіти може бути орган державної влади від імені держави, відповідна рада від імені територіальної громади (громад), фізична та/або юридична особа (зокрема релігійна організація, статут (положення) якої зареєстровано у встановленому законодавством порядку), рішенням та за рахунок майна яких засновано заклад дошкільної освіти або які в інший спосіб відповідно до законодавства набули прав і обов’язків засновника. Заклади дошкільної освіти утворюються з урахуванням соціально-економічних, національних, культурно-освітніх, духовних і мовних потреб за наявності дітей відповідного віку, необхідної навчально-методичної та матеріально-технічної бази, педагогічних кадрів, а також з дотриманням вимог санітарного законодавства. Заклади дошкільної освіти можуть бути передані засновниками у комунальну чи державну власність відповідно до законодавства

Станом на 6 липня 2018 року Сергій Рудик не ініціював законодавчих ініціатив щодо введення заборонити на закриття дитячих садків. Таким чином, обіцянка вважається невиконаною.