Після відкриття справи НАБУ депутат Київради спробував приховати мільйони

Читать на русском
В Антикорупційному бюро отримали доступ до декларації столичного депутата В'ячеслава Соболєва.

У рамках розслідування кримінального провадження про можливе декларування недостовірної інформації та незаконне збагачення депутата Київської міської ради В'ячеслава Соболєва детективи НАБУ отримали доступ до декларації та повідомлення про зміну майнового стану.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

На виконання рішення суду детективи НАБУ порушили кримінальне провадження за фактом того, що Соболєв у 2016 році отримав у власність грошові активи на загальну суму 42 780 євро та 397 550 доларів, законність підстав набуття яких не підтверджена доказами (ст. 368-2 ККУ незаконне збагачення). Вже після порушення справи депутат Київради в березні 2018 року подав повідомлення про придбання в 2017 році нерухомості в США на суму 15,73 мільйона гривень. У подальшому, нібито з метою приховування джерел походження коштів для придбання нерухомості, Соболєв подав уточнену декларацію про отримання позики на зазначену суму від фізичної особи-нерезидента.

На думку детективів, за таких обставин існує обґрунтована підозра про скоєння кримінальних злочинів, передбачених ст. 366-1, ч. 1 ст. 368-2, ч. 3 ст. 209 КК України, що може бути підставою для вжиття заходів забезпечення кримінального провадження. У зв'язку з цим детективи просив суд надати доступ до документів Національного агентства з питань запобігання корупції, а саме до декларацій депутата за 2016-2017 роки, до уточненої декларації за 2016 рік і повідомлень про зміну майнового стану.

Суддя клопотання задовольнив.

Нагадаємо, НАБУ розпочало розслідувати брехню в декларації Соболєва й можливе його незаконне збагачення.

Раніше Бюро порушило справу за фактом збагачення чиновника Мін'юсту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: