ЗМІ стало відомо, що Порошенко на саміті НАТО сидітиме біля Трампа

Читать на русском
На зустрічі за участі України та Грузії в рамках саміту НАТО президенти Петро Порошенко та Дональд Трамп будуть сидіти поруч.

На зустрічі за участі України та Грузії в рамках саміту НАТО президенти Петро Порошенко та Дональд Трамп будуть сидіти поруч.

Як пише «Слово і Діло», про це розповів голова місії України в НАТО Вадим Пристайко, передає УНН.

Закон про нацбезпеку та стандарти НАТО для армії: чи є зв'язок?Парламент має до кінця тижня ухвалити закон про національну безпеку, оскільки це кінцевий термін перед проведенням саміту НАТО. Про документ говорили експерти.

«Не тільки буде з ним перетинатись, вони (Порошенко і Трамп – ред.) будуть сидіти поруч. Спочатку на засіданні, присвяченому Україні. Україна знаходится там само, де й США (за алфавітом - Ukraine, USA. - ред)... Ми працюємо і над окремою зустріччю. Весь цей час, два дні, лідери будуть зустрічатись, спілкуватись, буде достатньо підстав для того, щоб з 29 найпотужнішими на планеті лідерами зустрітись, а також з дуже важливими для нас партнерами», - відповів дипломат на питання, чи зустрінуться під час саміту Порошенко і Трамп.

Нагадаємо, як розсадити лідерів на засіданні - це завдання протоколу. Спочатку йде генеральний секретар, потім лідер Албанії і далі країни розміщені за алфавітом.

Раніше генсек НАТО Йенс Столтенберг повідомив, що президента України Петра Порошенка запросять на саміт, який відбудеться 11-12 липня в Брюсселі.

Також стало відомо, що НАТО не готове розширювати партнерство з Україною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: