З підозрюваного екс-голови АМПУ зняли браслет через несправність

Читать на русском
Столичний райсуд вирішив зняти електронний засіб контролю з колишнього керівника АМПУ, тому що він завдає незручностей.
Андрій Амелін

На підозрюваного в причетності до розкрадання понад 247 мільйонів гривень на тендерах Адміністрації морських портів України з послуг днопоглиблення колишнього голову АМПУ Андрія Амеліна наділи несправний браслет, але згодом зняли.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Зазначається, що 2 лютого Амелін вніс 12 млн грн застави, після чого на нього наділи електронний браслет, що передбачено постановою про обраний запобіжний захід. Водночас слідчий, який його застосовував, вказав на його технічну несправність. Через проблеми з браслетом засіб 13 разів спрацьовував уночі (2, 3, 4, 5, 14, 16, 21, 22 лютого та 11, 12, 13, 14, 16 березня) й для його перевірки приїжджав наряд поліції. У зв'язку з цим підозрюваний неодноразово скаржився до місцевого відділення поліції. Тому суддя ухвалив рішення про скасування обов'язку носіння Амеліним електронного браслета, а також про невиїзд з Одеси.

Решту обов'язків (прибувати за першим викликом; повідомляти про зміну місць проживання та роботи; утриматися від спілкування з фігурантами справи та здати закордонні паспорти) суд продовжив.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідування справи про розкрадання на тендерах АМПУ.

Раніше суд скасував обов'язок екс-заступника голови АМПУ Юрія Наконечного носити електронний браслет, оскільки вільних немає в наявності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: