Підозрюваний НАБУ екс-заступник голови АМПУ визнав свою провину

Читать на русском
Один із колишніх чиновників Адміністрації морпортів пішов на співпрацю зі слідством і сприяв розкриттю злочину.

Фігурант справи про розкрадання 247 мільйонів гривень Адміністрації морських портів України на тендерах із послуг днопоглиблення колишній заступник голови АМПУ Ігор Шуба визнав свою провину й відшкодував завдані збитки.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, яким змінений запобіжний захід, повідомляє «Слово і Діло».

Зазначається, що прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Віталій Пономаренко на початку березня виділив матеріали справи АМПУ щодо Шуби в окреме кримінальне провадження. Вже в середині березня прокурор Пономаренко виніс постанову про закриття кримінального провадження щодо Шуби за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (розтрата, розкрадання майна або заволодіння ним), зі змісту якої випливає, що дії підозрюваного про підписання одного з договорів були перекваліфіковані з ч. 5 ст. 191 ККУ на ч. 2 ст. 367 ККУ. Також прокурор закрив кримінальне провадження за тією ж ч. 5 ст. 191 ККУ щодо Шуби з виконання іншого договору через відсутність складу кримінального злочину.

Також вказується, що екс-заступнику голови АМПУ повідомили про підозру за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) у виділеному провадженні. Адвокат Шуби, який подав клопотання про зміну запобіжного заходу, зазначив, що його клієнт повністю визнав провину в службовій недбалості, щиро розкаявся, активно сприяв розкриттю злочину й повністю відшкодував завдані збитки в сумі 734,1 тис. грн, розмір яких був визначений у новій підозрі.

Адвокат просив змінити Шубі запобіжний захід у вигляді застави в 734,1 тис. грн на особисте зобов'язання з покладанням наступних обов'язків: прибувати за першим викликом та утримуватися від спілкування з фігурантами справи АМПУ.

Прокурор САП, своєю чергою, проти задоволення клопотання не заперечував.

Суд задовольнив клопотання.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідування справи про розкрадання на тендерах АМПУ.

Раніше суд зняв арешт із рахунків «Техморгідрострою» в цій справі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: