Справа АМПУ: суд зняв арешт із майна фірми, що фігурує в розслідуванні

Читать на русском
Апеляційний суд столиці переглянув рішення про арешт майна компанії, що фігурує в розслідуванні справи АМПУ.

З майна ТОВ «Сірокко Інвест Консалтинг», кінцевим бенефіціаром і директором якого є підозрюваний у справі розкрадання 247 мільйонів гривень на тендерах Адміністрації морських портів України щодо днопоглиблення Олександра Лазанюк, зняли арешт.

Таке рішення ухвалила колегія суддів Апеляційного суду міста Києва за результатами розгляду відповідної скарги, повідомляє «Слово і Діло».

Апеляційну скаргу подав представник «Сірокко Інвест Консалтинг», який був не згоден з накладенням арешту на автомобіль Mercedes-Benz GLS 350D 4matic 2016 року випуску і банківські рахунки компанії. На його думку, арешт накладено необґрунтовано, оскільки автомобіль був придбаний фірмою законно на основі договору купівлі-продажу. Також на законних підставах підприємство володіє і рахунками в банках. До того ж, на думку апелянта, процесуальний статус бенефіціара і директора фірми не має ніякого відношення до самої компанії.

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на судове засідання не з'явився, хоч і був повідомлений про місце, дату і час його проведення.

Таким чином, колегія суддів частково задовольнила клопотання і скасувала арешт майна «Сірокко Інвест Консалтинг».

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідування справи про розкрадання на тендерах АМПУ.

Раніше підозрюваний Бюро екс-заступник голови Адміністрації морпортів визнав свою провину.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: