Суд іде: Луценку, Коломойському та Ярошу винесли вирок у ОРДЛО

Читать на русском
У тимчасово окупованих районах Донецької та Луганської областей заочно засудили Ігоря Коломойського та Юрія Луценка.

У тимчасово окупованих районах Донецької і Луганської областей таке утворення, як «український народний трибунал», заочно засудило олігарха Ігоря Коломойського до довічного ув'язнення та конфіскації всього майна, також «вироки» отримали генпрокурор Юрій Луценко та ще 8 осіб.

Про це повідомляє ТАСС із посиланням на підконтрольні бойовикам ЗМІ, пише «Слово і Діло».

Два роки на посаді генпрокурора: топ обіцянок ЛуценкаЗа два роки на посаді генпрокурора рівень відповідальності Луценка впав із 17 до 9 відсотків.

Зазначається, що так званий «УНТ» провів більш ніж 40 судових засідань, де розглядав кримінальні справи «із суворим дотриманням Кримінального процесуального кодексу України».

«Колегія присяжних засідателів заявила, що обвинувачені не заслуговують поблажливості», – цитує видання «суддю» Олену Шишкіну.

Повідомляється, що в закритому режимі «заслухалися» справи 10 осіб, серед яких: голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко, український бізнесмен і колишній губернатор Дніпропетровської області Ігор Коломойський, генпрокурор України Юрій Луценко, головний редактор сайту «Новости Донбасса» Олексій Мацука, колишні в. о. гепрокурора Олег Махніцький та Юрій Севрук, екс-губернатор Донецької області Сергій Тарута, колишні генпрокурори України Віктор Шокін і Віталій Ярема, нардеп і екс-лідер організації «Правий сектор» Дмитро Ярош.

Так, до довічного ув'язнення з конфіскацією майна був засуджений Коломойський, який звинувачувався у «зловживанні владою, розв'язанні військового конфлікту, створенні не передбачених законами України воєнізованих формувань, пособництві у скоєнні бандитизму». Своєю чергою генпрокурор Юрій Луценко «засуджений» до 10 років позбавлення волі за «приховування злочинів, зловживання службовим становищем, скоєння численних злочинів проти правосуддя» та інше. Ярош «отримав» 12 років в'язниці за нібито «співучасть у скоєнні терактів».

Інші фігуранти так званого «УНТ» отримали від трьох років позбавлення волі.

Повідомлялося, що «УНТ» був створений «ініціативною групою мешканців Донецька та Луганська» в березні 2018 року. Незважаючи на те, що офіційного статусу він не має, його «судді» мають намір передати всі матеріали справи проти «засуджених» до Верховного суду України для винесення офіційного вироку.

Раніше «Слово і Діло» писало, як Порошенко порушує Конституцію.

Також пропонуємо почитати, скільки обіцянок президентазалишаються невиконаними за рік до виборів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: