Суд завершив підготовче засідання щодо двох спільників Онищенка

Читать на русском
Столичний райсуд столиці взяв до розгляду і зазначив відповідність обвинувального акта вимогам КПК у справі газових схем.

**Печерський районний суд міста Києва авершив підготовче засідання і призначив до розгляду обвинувальний акт у справі директора ТОВ «Нафтогаз Трейд» Євгена Бистрицького і директора ТОВ «Газ Транс Груп» Олександра Канцелярука, яких звинувачують в участі у газових схемах нардепа Олександра Онищенка. **

Про це повідомляє «Судовий репортер», передає «Слово і Діло».

Розгляд обвинувального акта призначено на 13 липня у відкритому судовому засіданні.

Один із адвокатів Канцелярука переконував, що справа не підсудна Печерському суду і наполягав, щоб суд звернувся до Апеляційного про визначення підсудності.

Прокурор Андрій Перов стверджував, що справа територіально підсудна саме цьому суду. За його словами, в обвинувальному акті наводяться адреси, де було вчинено дії, що інкримінуються Бистрицькому і Канцеляруку.

«Підписання аукціонних угод, договорів, коли очолюване Бистрицьким підприємство «Нафтогаз Трейд» було визнане переможцем ауціону... пізніше це підприємство стало транзитним... всі ці документи підписувалися в офісі по вул.Хрещатик, 27-Б на території Печерського району», – пояснював прокурор Перов.

Суд після виходу з нарадчої кімнати повідомив, що вважає, що справа йому підсудна і обвинувальний акт відповідає вимогам КПК і підлягає розгляду.

Також у засіданні 2 липня суд за клопотанням прокурора продовжив строк тримання під вартою Канцелярука і строк дії обов'язків Бистрицького.м

Нагадаємо, суд зняв арешт з ще однією нерухомості, яка належала матері Онищенка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: