Парубій розповів, як вноситимуть правки до закону про Антикорупційний суд

Читать на русском
Спікер парламенту Андрій Парубій заявив про легший спосіб внести до закону про Антикорупційний суд поправку, якої вимагають США та МВФ.

Спікер парламенту Андрій Парубій заявив про легший способ внести до закону про Антикорупційний суд поправку, якої вимагають США та МВФ.

Як пише «Слово і Діло», про це він повідомляє на брифінгу в понеділок, 2 липня, передає «Інтерфакс-Україна».

«У нас є більш легкий шлях, ніж реєструвати новий законопроект. Законопроект №7441 розглянутий у першому читанні, це зміна до закону про судоустрій і статус суддів у зв'язку з ухваленням закону про Вищий антикорупційний суд», – заявив він.

«Тобто в нас є можливість цю правку внести до другого читання розгляду законопроекту №7441, що може дати шанс ще на цій сесії її ухвалити», – додав він.

Парубій пояснив, що внесення окремого законопроекту з відповідною поправкою займе більше часу.

ВР ухвалила закон про створення Антикорупційного суду: як голосували нардепиПарламент ухвалив закон, необхідний для запуску Антикорупційного суду в Україні. Як голосували нардепи – на нашій інфографіці.

Як повідомлялося, 7 червня Верховна Рада ухвалила закон №7440 про Вищий антикорупційний суд України.

Сполучені Штати та МВФ наполягають на внесенні змін до закону, щоб забрати старі справи про корупцію від судів загальної юрисдикції й передати їх до нового Антикорупційного суду.

Згодом у Раді зареєстрували проект щодо внесення відповідних змін.

На розгляді Ради зараз перебуває законопроект 7441 про внесення змін до закону про судоустрій та статус суддів, що необхідний для фізичного запуску Антикорупційного суду в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: