Суд Грузії заочно засудив Саакашвілі до шести років в'язниці

Читать на русском
У Грузії Тбіліський міський суд визнав екс-президента Міхеіла Саакашвілі винним у справі про побиття депутата Валерія Гелашвілі в 2005 році.

У Грузії Тбіліський міський суд визнав екс-президента Міхеіла Саакашвілі винним у справі про побиття депутата Валерія Гелашвілі в 2005 році.

Про це повідомляє «Грузія Online», пише «Слово і Діло».

Луценко запевняє, що Саакашвілі буде затриманийСказано 6 грудня 2017 р.Статус обіцянки: Виконано

Суд засудив Саакашвілі до шести років позбавлення волі, а також позбавив на 2 роки і 3 місяці права займати посади.

Видання зазначає, що збройний напад на депутата парламенту Грузії Валерія Гелашвілі відбувся в 2005 році. Колишнього президента Грузії Саакашвілі звинувачують у перевищенні службових обов'язків із застосуванням насильства і організації умисного заподіяння тяжкої шкоди здоров'ю.

У цій же справі до відповідальності притягнуто колишнього голову МВС Іване Мерабішвілі, колишнього начальника Спеціального оперативного департаменту Ереклє Кодуа і колишнього керівника управління цього ж департаменту Гія Сирадзе.

Відносно Мерабішвілі, Кодуа і Сирадзе у згаданій справі винесено обвинувальні вироки. Зокрема, судом як покарання для Іване Мерабішвілі обрано позбавлення волі строком на 6 років і 9 місяців, для Ереклє Кодуа і Гії Сирадзе - терміном на 9 років.

Раніше Саакашвілі програв черговий суд в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: