Адвокат Саакашвілі оскаржив судовий вирок Дангадзе

Читать на русском
Екс-президент Грузії, екс-очільник Одеської ОДА, лідер політичної партії Рух нових сил Міхеіл Саакашвілі оскаржив умовний вирок своєму соратнику Северіону Дангадзе.

Екс-президент Грузії, екс-очільник Одеської ОДА, лідер політичної партії «Рух нових сил» Міхеіл Саакашвілі оскаржив умовний вирок своєму соратнику Северіону Дангадзе.

Як пише «Слово і Діло», відповідну апеляційну скаргу 22 червня подав адвокат Саакашвілі Руслан Чорнолуцький.

Затримання Саакашвілі: соратники повідомили, куди везуть політикаЕкс-президента Грузії, лідера партії Рух нових сил Міхеіла Саакашвілі вже в понеділок, 12 лютого, можуть видворити з України в Європу.

Як свідчить інформація на сайті Апеляційного суду Києва, згідно розподілу, справу розглядатиме колегія суддів на чолі з Ольгою Юрдигою. Дату розгляду ще не призначили.

Згідно з даними, вказаними на сторінці суду, захист Саакашвілі оскаржує вирок Дангадзе, згідно з яким останнього визнали винним за ч. 3 статті 110-2 (фінансування дій, вчинених з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією) Кримінального кодексу. Згідно з приписом, Дангадзе отримав 5 років в'язниці з випробувальним терміном 3 роки.

У коментарі «Українській правді» Чорнолуцький пояснив, що захист Саакашвілі оскаржує засекречене рішення судді Печерського райсуду Києва Олега Білоцерковця, до змісту якого адвокати не змогли отримати доступ.

«Подана апеляційна скарга щодо Дангадзе на рішення судді Білоцерковця, який його засекретив … Ми намагалися, щоб суддя нам надав роз’яснення з цього рішення згідно з 380 статтею КПК, а також намагалися отримати доступ до цього рішення, щоб вивчити його й дізнатися, чи йдеться там про Саакашвілі, чи ні. Нам було відмовлено, тому ми були вимушені оскаржити це рішення», – сказав адвокат.

Як повідомлялося, керівника київського обласного осередку партії «Рух нових сил» Северіона Дангадзе випустили з-під варти в травні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: