Суд відклав слухання про громадянство Саакашвілі

Читать на русском
Касаційний суд у складі Верховного суду відклав слухання справи щодо українського громадянства Міхеіла Саакашвілі на невизначений термін.

Касаційний суд у складі Верховного суду відклав слухання справи щодо українського громадянства Міхеіла Саакашвілі на невизначений термін.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба партії Рух нових сил.

Суд визначився з політпритулком для СаакашвіліКасаційний адміністративний суд Верховного суду не задовольнив скаргу адвокатів лідера партії Рух нових сил Міхеіла Саакашвілі в наданні йому статусу особи, яка потребує додаткового захисту.

«Верховний Суд витребовує оригінали документів з підписом Михайла Саакашвілі для проведення експертизи і підтвердження факту підробки з боку ДМС його заяви на отримання українського громадянства, яка стала підставою для позбавлення його громадянства», - йдеться у повідомленні.

У липні 2017 року президент Петро Порошенко позбавив українського громадянства Саакашвілі.

Підставою назвали те, що в 2015 році Саакашвілі нібито вказав недостовірну інформацію в заяві на отримання громадянства й не вказав інформацію про судимість. Сам політик заперечував, що підписувався під такою анкетою.

Київська влада вислала Саакашвілі до Польщі, звідки він тріумфально прорвався в Україну 10 вересня 2017 року.

Українські правоохоронці висунули Саакашвілі звинувачення, що він отримав від бізнесмена Сергія Курченка, який переховується в Росії, півмільйона доларів на організацію протестних акцій в Україні.

12 лютого Саакашвілі затримали у ресторані Києва.

Пізніше у Державній прикордонній службі підтвердили, що видворили лідера партії Рух нових сил до Польщі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: