«Газпром» заявив про новий успіх в суді з «Нафтогазом»

Читать на русском
У Газпромі вважають, що ця обставина підсилює їхні позиції при оскарженні спроб Нафтогазу України примусово виконати згадане арбітражне рішення в різних країнах.

Апеляційний суд округу Свеа в Швеції вирішив залишити в силі свій наказ від 13 червня про призупинення виконання рішення Стокгольмського арбітражу від 28 лютого по спору між Газпромом і Нафтогазом у рамках контракту на транзит газу через територію України.

Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на повідомлення Газпрому в четвер, 28 червня, пише «Слово і Діло».

Судова тяжба з «Газпромом» триває: то чи була стокгольмська «перемога»?Нафтогаз направив подання до апеляційного суду округу Свеа (Швеція), який за клопотанням Газпрому ухвалив рішення про призупинення процедури примусового стягнення боргу в 2,6 мільярда доларів. Про ситуацію поговорили з експертами.

«Нафтогаз України намагався оскаржити цей судовий наказ, але суд визнав його доводи безпідставними», - йдеться в повідомленні.

У Газпромі вважають, що ця обставина підсилює їхні позиції «при оскарженні спроб Нафтогазу України примусово виконати згадане арбітражне рішення в різних країнах».

Також наголошується, що Газпром продовжить «захищати свої права відповідно до чинного законодавства».

Нагадаємо, 14 червня Апеляційний суд шведського округу Свеа призупинив виконання рішення Стокгольмського арбітражу в програному Газпромом суперечці з Нафтогазом.

В українській компанії вважають, що Газпром має намір затягувати процес, щоб не платити Нафтогазу $ 2,6 млрд. І процес подачі апеляцій може затягнутися на роки. При цьому суд у Лондоні дозволив заморозити активи Газпрому на території Великобританії за клопотанням Нафтогазу, незважаючи на рішення суду в Швеції.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: