«Нафтогаз» подав апеляцію для відновлення арешту активів «Газпрому»

Читать на русском
Нафтогаз України оскаржив призупинення виконання рішення Стокгольмського арбітражу за позовом Газпрому.

НАК «Нафтогаз України» оскаржив призупинення виконання рішення Стокгольмського арбітражу за позовом «Газпрому».

Про це заявив головний комерційний директор «Нафтогазу» Юрій Вітренко на своїй сторінці в Facebook, пише «Слово і Діло».

«Ми зробили подання до Апеляційного суду Швеції, який розглядає оскарження рішення арбітражу», – написав Вітренко.

«На відміну від арбітражу, правила якого забороняють публічність, подання до Апеляційного суду, як правило, є публічним. Тому всі охочі можуть його прочитати – там є багато чого цікавого», – повідомив він.

Він висловив упевненість у тому, що «Нафтогаз» виграє в апеляційній справі й доб'ється виплати «Газпромом» решти боргу за програною в Стокгольмському арбітражі справою.

Як повідомлялося, Апеляційний суд округу Свеа задовольнив клопотання ПАТ «Газпром» і виніс наказ про призупинення виконання рішення Стокгольмського арбітражу щодо спору між «Газпромом» і «Нафтогазом» у рамках контракту на транзит газу. В українській компанії заявили, що рішення означає, що подальші дії «Нафтогазу» за процедурою стягнення 2,6 млрд доларів із «Газпрому» припинені тимчасово.

Наскільки подорожчають газ, світло та опалення в найближчі чотири рокиЯкщо прогноз Мінекономрозвитку справдиться, то ціни на газ у 2018 році зростуть на 18 відсотків, що призведе до подорожчання світла й тепла. Ми вирішили з'ясувати, наскільки зростання тарифів за комуналку встигатиме за збільшенням мінімальної зарплати.

Раніше повідомлялося, що в Швейцарії судові виконавці проводять дії для арешту акцій проектних компаній морських газопроводів «Північний потік» і «Північний потік-2» – Nord Stream AG і Nord Stream 2 AG.

5 червня голандський суд задовольнив клопотання щодо арешту часток ПАТ «Газпром» в його голландських дочірніх компаніях та заборгованості цих дочірніх компаній.

Нагадаємо, 30 травня президент Петро Порошенко заявив, що в низці європейських країн почали стягувати активи російського «Газпрому» на користь «Нафтогазу» на виконання рішення Стокгольмського арбітражу щодо контракту на транзит газу.

Як повідомлялося, Стокгольмський арбітраж присудив виплату «Газпромом» «Нафтогазу» штрафу в розмірі 4,7 млрд доларів.

За підсумками двох арбітражних спорів між компаніями на постачання та транзит газу «Газпром» зобов'язаний виплатити НАК 2,56 млрд доларів.

Раніше в «Нафтогазі» розповіли про багатомільйонні премії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: