«Нафтогаз» надіслав «Газпрому» рішення про арешт активів

Читать на русском
Нафтогаз України направив російському монополісту Газпрому рішення про арешт активів компанії в Англії та Вельсі.

«Нафтогаз України» направив російському монополісту «Газпрому» рішення про арешт активів компанії в Англії та Вельсі, ухвалене Комерційним судом Лондона 18 червня 2018 року на виконання рішення Стокгольмського арбітражу, за яким «Газпром» винен «Нафтогазу» $2,6 млрд.

Про це повідомила прес-служба української компанії, пише «Слово і Діло».

Премії для «Нафтогазу» на $46 мільйонів: від кого чекати пояснень?Працівникам компанії Нафтогаз виписали премії на 46 мільйонів доларів після перемоги в Стокгольмському арбітражі.

Крім арешту активів, рішення зобов'язує «Газпром» передати «Нафтогазу» список всіх його активів вартістю понад $50 тис., розміщених в Англії і Уельсі.

«Суд призначив слухання на 6 липня 2018 року. На той час «Газпром» має не забирати з Англії та Вельсу активи на суму, яку Стокгольмський арбітраж присудив в справі по транзиту», - йдеться в повідомленні.

Крім цього, українська компанія повідомила лондонські офіси 17 банків, які обслуговують «Газпром», про те, що вони не мають права здійснювати операції, спрямовані на зменшення активів російської газової монополії в Англії та Вельсі, в іншому випадку вони можуть бути оштрафовані.

«Нафтогаз» зазначає, що, приймаючи рішення про арешт активів, англійський суд був поінформований про тимчасове рішення Апеляційного суду округу Свеа в Стокгольмі від 13 червня 2018 року щодо призупинення виконання арбітражного рішення в транзитному справі.

Українська компанія також нагадує, що 17 червня подала клопотання до шведського апеляційного суду щодо скасування його рішення, в якому виклала докази, які спростовують тези «Газпрому» щодо нібито порушень під час підготовки рішення Стокгольмським арбітражем.

«Нафтогаз» впевнений, що після наданих аргументів апеляційний суд скасує своє рішення щодо призупинення стягнення. З огляду на неточні повідомлення в деяких ЗМІ, зазначу: рішення шведського суду призупиняє не вирішення арбітражу, а лише його виконання на території Швеції», - заявив голова правління НАК Андрій Коболєв.

За його словами, суди кожної країни вирішують відповідно до свого національного законодавства, чи враховувати рішення шведського апеляційного суду.

«Арбітражне рішення в транзитній справі залишається чинним, включаючи нарахування відсотків. А ми будемо домагатися його виконання в юрисдикціях, де бачимо таку можливість», - підкреслив він.

Раніше суд Лондона дозволив заморозити активи «Газпрому».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: