Музей на Поштовій площі: договір з інвестором не розірвали

Читать на русском
Київрада проголосувала за проект рішення про Поштову площу в столиці, який не передбачає створення музею та припинення інвестиційного договору.

Київрада проголосувала за проект рішення про Поштову площу в столиці, який не передбачає створення музею та припинення інвестиційного договору.

Про це повідомляють «Українські новини», передає «Слово і Діло».

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко пообіцяв зберегти унікальну археологічну знахідку на Поштовій площіСказано 2 березня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

«За ухвалення відповідного проекту рішення в цілому проголосували 68 депутатів за мінімально необхідних 61», – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що після консультацій між мером Києва Віталієм Кличком і головою фракції «Об'єднання «Самопоміч» у Київраді Сергієм Гусовським щодо ситуації, яка склалася з археологічними розкопками на Поштовій площі, був розроблений спільний проект рішення.

Чотири роки на посаді мера Києва: як виконує обіцянки КличкоРейтинг відповідальності мера Києва Віталія Кличка за чотири роки впав із 41 до 13 відсотків. З кожним роком на посаді він виконував дедалі менше своїх обіцянок.

«Проектом рішення пропонується залучити міжнародних експертів і фахівців з археології та консервації до проведення археологічних розкопок і визначити об'єкти культурної спадщини, які підлягають відповідному консервації та музеєфікації на місці, провести відкритий міжнародний конкурс із музеєфікації артефактів та організації публічного простору на Поштовій площі, а згодом прийняти в комунальну власність столиці майно, що перебуває на зазначеній земельній ділянці», – йдеться в повідомленні.

Крім цього, до завершення конкурсу з музеєфікації та організації публічного простору Київська міська рада утримується від ухвалення рішень щодо подальшої зміни цільового призначення, зміни власника та/або землекористувача земельної ділянки, на якій здійснюються археологічні розкопки.

«Виходячи з того, що наразі в Україні немає спеціальних установ і можливостей для здійснення кваліфікованої консервації та музеєфікації знахідок на Поштовій площі, проект рішення передбачає створення у сфері управління КМДА комунального закладу «Центр консервації предметів археології», – додали у виданні.

Раніше в кулуарах Київради сталася бійка між поліцією та протестувальниками проти забудови майданчика на Поштовій площі, де були знайдені унікальні артефакти часів Київської Русі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: