Реконструкція Поштової площі: хто завершить проект

Читать на русском
Київська міська рада ухвалила в першому читанні рішення про припинення інвестиційного договору із забудовником торгово-розважального центру на Поштовій площі.

Київська міська рада ухвалила в першому читанні рішення про припинення інвестиційного договору із забудовником торгово-розважального центру на Поштовій площі.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко пообіцяв зберегти унікальну археологічну знахідку на Поштовій площіСказано 2 березня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

За словами депутата Київради й автора проекту Сергія Гусовського, це рішення також передбачає заборону на зміну цільового призначення землі на Поштовій площі до завершення будівництва музею.

«Наше спільне завдання – зробити крок, щоб зберегти історію. Ми маємо створити алгоритм, щоб зробити це ефективно й правильно», – заявив мер Віталій Кличко.

Раніше Гусовський підкреслював, що Київрада розглядає припинення, а не розірвання договору із забудовником. За його словами, це рішення Київради передбачає подальші переговори із забудовником про умови припинення інвестдоговору.

Нагадаємо, в 2015 році під час будівництва підземного торгово-розважального центру на Поштовій площі вчені виявили унікальні артефакти XVI-XVIII століть, а потім розкопали повноцінну вулицю часів Київської Русі XI-XII століть.

Компанією-забудовником на цій території є ТОВ «Хенсфорд-Україна» (її власником є ​​Hansford Impex).

Наразі розкопки під Поштовою площею припинені: «Хенсфорд-Україна» з жовтня відмовляється фінансувати будь-які роботи, хоча за законом має це робити.

Раніше «Слово і Діло» писало, що Київрада відклала питання музею на Поштовій площі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: