Як мери міст піклуються про музейну та архівну спадщину

Читать на русском

Аналітики «Слова і Діла» з'ясували, як мери міст України дбають про музейну та архівну спадщину.

Найбільше обіцянок із цього приводу дав міський голова Кропивницького Андрій Райкович – у нього на балансі їх 5. Із цих обіцянок чиновнику вдалося виконати дві – створити єдину міську інформаційну мережу бібліотечних закладів та завершити реконструкцію приміщення міського літературно-меморіального музею І. К. Карпенка-Карого. Ще три його обіцянки щодо заснування та ремонту мухзеїв перебувають у процесі виконання, за чим ми будемо уважно стежити.

Далі за кількістю обіцянок та результативністю їх виконання – мер Вінниці Сергій Моргунов, який із трьох обіцянок спромігся вже дві виконати – капітально відремонтувати приміщення двох бібліотек. Також він запевнив, що бібліотека ім. І. Я. Франка не опиниться на вулиці. Побачимо, чи зможе він втілити в життя свої слова.

Також три обіцянки з цієї проблематики дав Андрій Садовий, однак одну з них уже давно провалив та не зміг до кінця 2015 року відремонтувати дах музею Пінзеля. Ще дві його обіцянки перебувають у процесі виконання.

Мер Одеси Геннадій Труханов зміг відкрити квартиру-музей Леоніда Утьосова.

Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків поки що не встиг облаштувати музей історії Івано-Франківська в підвалах міської Ратуші – ця обіцянка перебуває в процесі виконання.

Також чекають на виконання обіцянки мерів Чернігова, Чернівців та Тернополя.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, ми також розповідали, як змінився рівень відповідальності мерів у 2017 році.

Також ми зафіксували, що вже встигли наобіцяти українські політики на 2018 рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: