Музей на Поштовій площі: сесія Київради закінчилася бійкою – відео

Читать на русском
Київська міська рада провалила в четвер, 6 червня, рішення про припинення інвестиційного договору із забудовником торгово-розважального центру (ТРЦ) і музею на Поштовій площі в Києві.

Київська міська рада провалила в четвер, 6 червня, рішення про припинення інвестиційного договору із забудовником торгово-розважального центру (ТРЦ) та музею на Поштовій площі в Києві.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко пообіцяв зберегти унікальну археологічну знахідку на Поштовій площіСказано 2 березня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

За відповідне рішення проголосували 56 депутатів (необхідний 61 голос), утрималися – 23.

За інформацією 44.ua, після провалу голосування незадоволені результатом голосування представники «Нацдружин» виламали двері й заблокували вихід із Київради, після чого почалася бійка.

Проект рішення щодо Поштової площі передбачає передачу земельної ділянки та недобудованого об'єкта «Музей історії Києва», проведення археологічних досліджень ДП «Центр археології Києва Інституту археології НАН України» та подальше створення музею за проектом, який здобуде перемогу на міжнародному конкурсі.

7 июня 2018 г.44ua Сайт города Киева

Пізніше в Київраді повідомили, що застосування фізичної сили до працівників секретаріату Київської міської ради та пошкодження майна й обладнання сесійної зали, які мали місце сьогодні, унеможливили проведення пленарного засідання.

Нагадаємо, що в лютому 2015 року під час розкопок на Поштовій площі археологи на великій глибині знайшли частину вулиці середньовічного Києва. У зв'язку з цим міністр культури заявив, що забудовник повинен буде змінити проект. 12 березня 2015 року на розкопках древньої вулиці Київ стався обвал ґрунту й археологи призупинили роботи.

У квітні давню вулицю, знайдену на місці будівництва торгового центру на Поштовій площі, засипали землею. Таке рішення ухвалила робоча група при Мінкульті, щоб зміцнити розкоп і захистити його від дощу й сонця.

Раніше мер Києва Віталій Кличко назвав дату відкриття повністю реконструйованої Поштової площі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: