Сутички в КМДА: кияни проти забудови Поштової площі

Читать на русском
У будівлі Київської міської ради сталися сутички між громадськими активістами та охороною. Активісти виступають за створення музею на Поштовій площі.

У четвер, 21 червня, в будівлі Київської міської ради сталися сутички між громадськими активістами та охороною.

Як пише «Слово і Діло», про це «Українській правді» повідомила речниця Київради Наталія Пругар.

«Вранці відбулася штовханина на вході. Це сталося тому, що в нас є певний порядок пропуску осіб до будівлі. А люди, які прийшли на засідання Київради – журналісти, активісти, – хотіли зайти всі разом. Але охорона має всіх перевіряти за списком. Ці ж люди, що прийшли, не хотіли чекати, поки їх знайдуть у списку. Тому сталася не бійка, але штовханина», – сказала вона.

Як повідомляють користувачі соцмережі, в самій будівлі Київської адміністрації, а також на вулиці багато правоохоронців у повній амуніції. На вулиці проходить мітинг за створення Музею на місці археологічних знахідок на Поштовій площі.

Щороку перед Днем Незалежності Кличко роздає обіцянки про реконструкцію Поштової площіЦього разу столичний градоначальник обіцяє завершити епопею з реконструкцією історичної площі на Подолі та ввести її в експлуатацію якраз до 24 серпня.

Голова громадського руху «Почайна» Аннабелла Моріна, яка вистпає за створення музею, повідомила, що говорила про це питання з мером.

«Говорила з Кличком на 1-му поверсі про Поштову. Він мені закрив рота рукою. Дякую, що не вдарили, Віталію Володимировичу», – написала Моріна в Facebook.

Наталія Пругар також пояснила, що засідання розпочалося із запізненням, об 11:42, не через питання музею на Поштовій, а через похорони поета й громадського діяча Івана Драча, на які пішли частина депутатів.

«Деякі депутати поїхали прощатися, через відсутність кворуму засідання затримувалось, але воно буде, питання Поштової буде розглянуте, й, думаю, рішення буде виключно позитивним», – сказала Пругар.

Нагадаємо, киян закликали прийти на мітинг під КМДА.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: