Стало відомо, коли в Києві відкриють Музей Революції

Читать на русском
Меморіально-музейний комплекс Революції Гідності в Києві з'явиться не раніше ніж через 5-7 років.

Меморіально-музейний комплекс Революції Гідності в Києві з'явиться не раніше ніж через 5-7 років.

Про це на брифінгу розповів генеральний директор Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні-Музею Революції Гідності Ігор Пошивайло, передає «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко пообіцяв установити Меморіал пам'яті жертв на Майдані НезалежностіСказано 29 березня 2014 р.Статус обіцянки: Архів

«Сучасний експозиційний простір потребує певного приміщення. У нашому випадку це не може бути невелика кімнатка. Оголошено конкурс на організатора й підрядника на проведення міжнародного конкурсу на проект із будівництва меморіально-музейного комплексу. Завершити перший конкурс плануємо наприкінці цього або початку наступного місяця. Результати цього конкурсу й визначать тимчасовий перехідний простір (тимчасове розміщення музею – ред.)», – сказав Пошивайло.

Він уточнив, що музею вже передали в користування земельну ділянку на вулиці Інститутській, 3, де планується організувати тимчасовий музейний простір, яким може бути мала архітектурна форма, арочна конструкція.

Стерте графіті на Грушевського: чому в Україні не поодинокими є такі випадкиДержава вкотре виявилася безсилою в питанні захисту історично-культурної спадщини. Чому важливо змінити цю ганебну традицію?

Також Пошивайло розповів, що будівництво музею передбачає кілька черг: перша частина – меморіальна, яку можна втілити за два роки; будівництво ж музею потребує більше часу.

«Завершення будівництва всього меморіально-музейного комплексу займе 5-7 років», – припускає директор музею. Поки будівлі музею немає, Пошивайло пропонує проводити тимчасові експозиції музею Майдану на 5-му поверсі Українського дому. «Але поки це питання ніяк не вирішується. Ми пишемо листи й проводимо наради. Але на нас ображаються наші колеги з Музею історії Києва, які вважають, що ми хочемо їх вижити з експозиційного простору», – сказав він.

Зараз на 5-му поверсі Українського дому розташоване сховище експонатів музею історії Києва.

Раніше стало відомо, хто очолив комітет із розвитку музею Революції Гідності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: