Порошенко розповів, чим важливий закон про нацбезпеку

Читать на русском
Закон про нацбезпеку створює нові можливості для військово-технічного співробітництва зі США.

Закон про нацбезпеку створює нові можливості для військово-технічного співробітництва зв США.

Рада ухвалила закон про нацбезпеку: як голосували нардепиЗакон про національну безпеку ухвалили в другому читанні. На нашій інфографіці результати голосування в Раді.

Про це в своєму виступі, присвяченому ухваленню закону Верховною Радою, зазначив президент України Петро Порошенко, передає «Слово і Діло».

«Новий закон «Про національну безпеку України» впроваджує передові світові стандарти в нашу армію, нашу діяльність спецслужб і правоохоронних органів. Він зміцнює наш військовий і оборонний потенціал і підсилює цивільний контроль за армією, прозорість військового бюджету. Закон створює нові можливості для військово-технічного співробітництва з нашими союзниками, перш за все з США», - сказав президент.

Завдяки кому ухвалять закон про нацбезпеку та що зміниться в обороні?У ВР продовжують розгляд законопроекту про національну безпеку. Ухвалити документ планують до саміту НАТО. Чи встигнуть проголосувати та що зміниться для армії, розповіли експерти.

Порошенко уточнив, що це стосується не лише поставки сучасних оборонних озброєнь типу Javelin.

«У результаті виконання закону України стане сильнішою, а безпека громадян - надійнішою. Коли ми його імплементуємо, ЗСУ і весь сектор повною мірою відповідатимуть критеріям членства України в НАТО. Цей закон - важливий крок нашої країни на шляху європейської і євроатлантичної інтеграції. Це наш стратегічний курс, і найближчим часом маю намір закріпити його в Конституції», - підсумував президент.

Також нагадаємо, що депутати хочуть дозволити блокування сайтів без рішення суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: