Рада продовжить розгляд законопроекту про нацбезпеку

Читать на русском
Верховна Рада продовжить розгляд поправок до президентського законопроекту про національну безпеку.

Верховна Рада у четвер, 21 червня, продовжить розгляд поправок до президентського законопроекту №8068 «Про національну безпеку», підготовленого до другого читання.

Про це йдеться в порядку денному сесії, опублікованому на сайті парламенту, пише «Слово і Діло».

Погоджувальна рада: за що фракції готові голосувати 19-22 червняГоловна мета цього пленарного тижня Ради – ухвалити в другому читанні законопроект про національну безпеку.

Продовження розгляду законопроекту про нацбезпеку депутати розпочнуть зі 197 поправки. Всього за час підготовки проекту до другого читання їх надійшло 427.

Водночас документ започатковує реформу силових відомств відповідно до стандартів НАТО. Крім того, Рада планує включити до порядку денного та ухвалити в цілому два проекти 8497 «Про утворення Вищого антикорупційного суду» та 7441 «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» у зв'язку з прийняттям Закону України «Про Вищий антикорупційний суд», внесених президентом України.

Далі народні депутати мають намір ухвалити у другому читанні ще один президентський законопроект - «Про валюту» (8152).

Після цього - блок питань щодо включення до порядку денного близько 20 законопроектів.

Також ВР розглядатиме питання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата із парламентської групи «Воля народу» Олександра Пономарьова.

Нагадаємо, Парубій розповів про закон про нацбезпеку та оборону.

Також стало відомо, що комітет ВР повернув подання ГПУ на Вілкула і Колесникова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: