Справа Сенцова. Правозахисники не знайшли українця в російській колонії

Читать на русском

Український кінорежисер Олег Сенцов, засуджений в Росії за сфабрикованою справою, не числиться у виправній колонії в Лабитнангі Ямало-Ненецького автономного округу РФ.
Олег СенцовСлово і Діло

Український кінорежисер Олег Сенцов, засуджений в Росії за сфабрикованою справою, не числиться у виправній колонії в Лабитнангі Ямало-Ненецького автономного округу РФ.

Про це свідчить відповідь адміністрації виправної установи, отримана правозахисниками, пише «Слово і Діло».

«З'явилася інформація, що Олега Сенцова немає в ІК-8 в Лабитнангі», - зазначає координатор правозахисної організації «РосУзнік» Яна Гончарова.

25 лютого правозахисники переслали через електронну систему ФСВП кілька листів Олегу Сенцову. У відповіді, яка прийшла у вівторок, зазначено, що «лист не може бути доставлено так як одержувач не перебуває в даній установі».

Двоюрідна сестра Сенцова, москвичка Наталія Каплан відзначає, що в черговій частині їй відмовилися дати інформацію.

«По телефону начальника колонії ніхто не відповідає. Приступаємо до пошуків», - пише вона в Facebook.

13 жовтня стало відомо, що Олега Сенцова доставили в російське місто Лабитнангі (Ямало-Ненецький автономний округ).

Що відомо про українських політв'язнів у РФНаразі 64 громадянина України вважаються політичними в’язнями. Більшість із них отримують вироки за репресивними тяжкими статтями, що передбачають 10, 20 років ув’язнення.

14 лютого Сенцов зробив перший дзвінок зі свого нового місця заключенія.Он тривав 3 хвилини.

Олега Сенцова разом з Олександром Кольченко затримали представники російських спецслужб в Криму в травні 2014 по звинуваченню в організації терактів на півострові.

У серпні 2015 Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва відкинули всі звинувачення.

Міжнародні організації визнали, що справа проти Сенцова і Кольченко сфабриковано, і виступили з критикою на адресу РФ, вимагаючи звільнити їх. Росія на заклики не реагує.

Нагадаємо, раніше правозахисники також не змогли знайти Плотницького в російських СІЗО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: