Літо-2018: соціологи з'ясували, де відпочиватимуть українці

Читать на русском
Великі розбіжності щодо планів на відпочинок серед жителів сіл і міст. Так, 79% жителів сіл не планують нікуди їхати, а лише 3% планують поїздку на дачу.

Дві третини українців (64% опитаних) не планують відпочивати в цьому році.

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, передає «Слово і Діло».

Які обіцянки повинні виконати влітку міністри та силовикиГриневич обіцяла надрукувати нові підручники та викласти їх електронний варіант в мережу, Насалик запевнив, що в країні не буде збиткових шахт, а Луценко планує завершити розслідування справи Савченко.

Відзначається, що кількість тих, хто не поїде відпочивати, обернено пропорційна рівню фінансової забезпеченості: чим нижче дохід, тим більше тих, хто не поїде відпочивати і навпаки. Тих, хто планує їхати за кордон більше серед тих, хто може дозволити собі купувати дорогі речі (16%).

Великі розбіжності щодо планів на відпочинок серед жителів сіл і міст. Так, 79% жителів сіл не планують нікуди їхати, а лише 3% планують поїздку на дачу.

Тих, хто планує їхати в Карпати та інші місця України, вдвічі більше серед жителів міст (10%) у порівнянні з жителями сіл (5%).

Така ж ситуація з поїздкою за кордон - 5% жителів міст, 2% - жителів сіл.

Дослідження проходило з 18 по 30 травня. Методом особистого інтерв'ю було опитано 2025 респондентів, які проживають у 108 населених пунктах всіх областей України (крім Криму та ОРДЛО) за стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України старше 18 років.

Раніше стали відомі результати соцопитування щодо виборів-2019.

Також з'ясувалося, чи хочуть українці повернення ОРДЛО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: