У «Нафтогазі» розповіли про багатомільйонні премії

Читать на русском
У Нафтогазі України повідомили, що на даний момент не виплатили і половини премій за перемогу в арбітражі.
Юрій Вітренко

За рішенням наглядової ради НАК «Нафтогаз України» преміювати співробітників компанії на $46 мільйонів після перемоги в Стокгольмському арбітражі в суперечці з російським «Газпромом» на даний момент виплачено $21 мільйон.

Про це в інтерв'ю НВ розповів головний комерційний директор компанії Юрій Вітренко, повідомляє «Слово і Діло».

«Нафтогаз» чотири роки працював над арбітражним процесом. Премії отримали близько 40 осіб, які працювали над відповідним арбітражним процесом. У результаті цього процесу команда «Нафтогазу» заробила для України дуже багато грошей. Це $4,6 мільярда лише за рішенням щодо транзиту. Тобто це була важка і сумлінна праця. Із цих $4,6 мільярда «Нафтогаз» вже отримав фінансовий результат у розмірі $2,1 мільярда. Як ми всі розуміємо, це дуже багато грошей для «Нафтогазу», але не тільки для «Нафтогазу», а й для всієї України. $2,1 мільярда – це приблизно 2% ВВП», – сказав він.

На цю суму, за його словами, співробітники компанії й отримали премії.

«$21 млн, там трохи менше. Це та сума, яка була вже сплачена як премії. А інша частина премії, приблизно $25 мільйонів, вона буде сплачена тільки після того, як будуть отримані гроші від «Газпрому», – заявив Вітренко.

Це пов'язано з рішенням про взаємозалік. Суд зобов'язав «Газпром» виплатити «Нафтогазу» компенсацію в розмірі $4,6 млрд за транзитним контрактом. Однак, із урахуванням взаємозаліку, остаточна сума розрахунків між компаніями становить близько $2,6 млрд на користь «Нафтогазу».

Крім того, Вітренко розповів, що сума премій за перемогу в арбітражі розподілена протягом трьох років.

«Теж стандартна світова практика, таким чином, керівники компанії прив'язуються, наглядова рада якимось чином прив'язує керівників компанії до самої компанії, щоб вони не отримали бонуси і просто так пішли», – пояснив він.

Нагадаємо, «Нафтогаз» почав стягнення мільярдного боргу з «Газпрому».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: