Суд відновив стару норму споживання газу

Читать на русском
Окружний адміністративний суд Києва відновив дію старої норми споживання газу для населення при відсутності лічильника.

Окружний адміністративний суд Києва відновив дію старої норми споживання газу для населення при відсутності лічильника.

Повернута в силу норма втричі більше діючої зараз, повідомляє «Слово і Діло».

З урахуванням судового вердикту норматив споживання газу для домогосподарств, які використовують тільки газову плиту при наявності центрального гарячого водопостачання, дорівнює 9,8 кубометра/місяць на людину (замість 3,3 кубометра). Для домогосподарств з плитою і без центрального гарячого водопостачання - 18,3 кубометра (замість 5,4 кубометра), а з плитою та водонагрівачем - 23,6 кубометра (замість 10,5 кубометра).

Наскільки подорожчають газ, світло та опалення в найближчі чотири рокиЯкщо прогноз Мінекономрозвитку справдиться, то ціни на газ у 2018 році зростуть на 18 відсотків, що призведе до подорожчання світла й тепла. Ми вирішили з'ясувати, наскільки зростання тарифів за комуналку встигатиме за збільшенням мінімальної зарплати.

Справа розглядалася за позовом Хмельницькгазу. Суд скасував постанову Кабміну № 203 від 23 березня 2016 року і повернув дію постанови КМ № 619 від 8 червня 1996 року в первісному вигляді. Аргументуючи своє рішення, суд послався, що постанова № 203 приймалося з порушеннями, які не аналізували наслідки, не було узгодження з Державною регуляторною службою України.

Уряд може оскаржити рішення суду у вищій інстанції.

Раніше президент Петро Порошенко заявив, що Україна буде рада отримувати газ через TANAP.

Також відзначимо, що влада Києва подала до суду на «Нафтогаз».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: