Як працює ВР: під кінець скликання кількість ухвалених законів зменшується

Читать на русском

За три з половиною роки роботи ВР VIII скликання народні депутати найпродуктивніше працювали в 2015 році.

За три з половиною роки роботи Верховної Ради VIII скликання народні депутати найпродуктивніше працювали в 2015 році.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в звіті ОПОРИ.

«Найбільш продуктивним у поточному скликанні був 2015 рік, коли до урядової коаліції входило п’ять фракцій. За цей час були ухвалені 340 законопроектів. Далі з кожним роком кількість законів, які ухвалював парламент, поступово зменшувалася. У 2016-му їх було 212, натомість у 2017-му – 174. Станом на кінець травня 2018 року в парламенті були ухвалені 64 закони», – йдеться в документі.

Також аналітики дослідили, що лише 2% від усіх зареєстрованих законопроектів очікують або готуються до другого читання.

Щодо тематики, то найбільше зареєстрованих законопроектів стосувалися економічної політики (2076), дещо менше – питань галузевого розвитку (1698) та правової політики (1275).

540 законопроектів мали на меті врегулювати питання соціальної політики, 477 – державного будівництва, 256 – безпеки і оборони, 192 – міжнародних угод, 101 – гуманітарної політики.

Найменша ж кількість законопроектів стосується безпеки і оборони (53 ініціативи), державного будівництва (27) та гуманітарної політики (16).

Як уже писало «Слово і Діло», за час роботи Верховної Ради VIII скликання народні депутати майже 5,5 мільйонів разів висловлювали свою позицію під час голосувань. У середньому український парламентар пропустив кожне п'яте голосування.

Також стало відомо, скільки разів і навіщо нардепи зверталися до міжнародної громадськості.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: