Військово-морський флот Росії привели в повну бойову готовність – ЗМІ

Читать на русском
Сили Чорноморського флоту РФ приведені в стан підвищеної бойової готовності. Про це повідомили джерела.

Сили Чорноморського флоту РФ приведені в стан підвищеної бойової готовності.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомили джерела, близькі до російських військових, передає Reuters.

Російські чиновники говорять, що Україна, на їхню думку, нарощує військову присутність у регіоні для «провокації» під час мундіалю.

Три джерела, близьких до російських військових, повідомили, що сили РФ біля узбережжя Кримського півострова приведені в стан підвищеної бойової готовності. Два джерела сказали, що це рішення пов'язане з проведенням в Росії Чемпіонату світу з футболу.

«Через Чемпіонат світу й в очікуванні можливих провокацій України біля узбережжя Криму командування ухвалило рішення підвищити рівень боєготовності флоту», – сказало одне з джерел, що побажало залишитися неназваним, оскільки не уповноважене коментувати оперативні плани в ЗМІ.

Міноборони РФ заперечує, що сили приведені в стан підвищеної бойової готовності.

Джерела повідомили, що посилення боєготовності включає відправку до району Азовського моря додаткових кораблів і додаткові бойові вильоти авіації ВМФ.

Азовська криза: чи варто Україні чекати вторгнення з моряНа Азовському морі зростає небезпека висадки російського морського десанту в районі Маріуполя та Бердянська.

За словами джерел, задіяні підрозділи ВМФ і берегових військ. Джерело в берегових військах флоту сказало, що стан підвищеної боєготовності збережеться до 31 липня, в той час як Чемпіонат світу завершиться 15 липня. Українські ВМС і канцелярія секретаря ради національної безпеки України Олександра Турчинова не коментують перегрупування ВМФ Росії.

«Незалежно від стогонів переляканих російських найманців і загроз російського президента українські військові діятимуть адекватно загрозам», – повідомили в офісі Турчинова.

Нагадаємо, Військово-морські сили Збройних сил України закрили три ділянки Азовського моря на період із 1 червня до 1 вересня для проведення заходів із бойової підготовки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: