ЧС-2018 стартує в Росії: що пишуть у соцмережах

Читать на русском

Чемпіонат світу з футболу сьогодні стартує в Росії. Слово і Діло розбиралось, як до цього ставляться в соціальних мережах.
Слово і Діло

Чемпіонат світу з футболу стартує сьогодні, 14 червня, в Росії. Дипломатичний бойкот мундіалю оголосили Велика Британія, Австралія, Ісландія, Фінляндія, Польща, Швеція та Данія.

Планується, що на відкриття ЧС приїдуть лідери Азербайджану, Вірменії, Білорусі, Болівії, Казахстану, Киргизії, Лівану, Молдови, Панами, Парагваю, Руанди, Саудівської Аравії, Таджикистану та Узбекистану. Також буде присутній представник КНДР.

В Україні довго тривали дискусії з приводу того, чи варто забороняти трансляцію матчів ЧС. У Верховній раді навіть розробили відповідний проект постанови, але не змогли внести його до порядку денного. В підсумку єдиним каналом, який транслюватиме мундіаль у Росії, стане «Інтер».

«Слово і Діло» з'ясовувало, що в соціальних мережах думають про початок ЧС-2018 у Росії.

«Очевидно, що ЧС-2018 буде зроблений як фестиваль путінської пропаганди. Тому багатьом з нас якось стало байдуже на ці ігри. Ігнор у такій ситуації здається більш правильним рішенням, ніж спроба стикнутися з цим сумнівним дійством», – вважає Юрій Корогодський.

«Якщо раптом ви стежитимете за перипетіями на Чемпіонаті світу, то за Австралію, Францію, Німеччину, Бельгію та Англію вболівати не варто. Збірні цих країни розважатимуть Путіна й місцевих «болєл», незважаючи на те, що на борту МН-17 були громадяни цих п'яти країн. Ганьба», – написав Михайло Басараб.

«Зранку не можу позбутися неприємного металевого присмаку. Адже футбол – це не лише видовищність та атлетизм. Ми цінуємо його за принцип чесної гри. Fair play. На жаль, цього року першість розігрується в країні, яка давно відступила від цього принципу. Підлість, підступність, обман, цинізм – улюблені способи досягнення Росією її брудних цілей. Якщо потрібно, вона вбиватиме і йтиме по трупах. Це якби футболісти озброїлися сокирами та шаблями й під час матчу обрізали кінцівки або голови занадто вмілим гравцям суперника. Моторошно? Чемпіонат світу з футболу в Росії – це вкрай аморально. Добре, що хоча б нашої збірної там немає», – написав журналіст Сергій Стуканов.

«Я давно не хейтила в Фейсбуці. Але для ЧС у Росії зроблю виняток. Для мене це не «свято спорту поза політикою», а сама політика сучасної Росії. Поки футболісти бігатимуть на зеленій травичці, за ґратами від голоду помирають політв'язні, на Донбасі триває криваве «перемир'я». А Путін традиційно говорить «це не ми» щодо збитого МН-17. Чемпіонат у Росії – брехня, насильство, расизм і небезпека для кожного, хто сходить із трапа літака», – написала Наталя Казеннова.

«Чемпіонат світу з футболу в Росії – це зрежисований тріумф Путіна. Для Росії це не спортивне свято, а можливість надіти чергову іміджеву маску. Однак людство за любов'ю до футболу й спорту знову може впустити моральну межу, за якою стає мовчазним співучасником затвердження тоталітарного режиму», – написав Роман Безсмертний.

«Очевидно, що держава-агресор використовує спорт для отримання додаткового піар-ресурсу. Ганебно, що їй підіграють начебто цивілізовані міжнародні організації та країни. Хто з них гарантує, що Кремль припинить агресію в Україні або не почне нову під прикриттям чемпіонату або після нього? І, звичайно, всі здогадуються, за допомогою яких «чесних» аргументів Москва отримала право на проведення цього чемпіонату. Тому він не лише кривавий. Це ще й демонстрація світового «свята корупції», – написав Андрій Іванець.

Нагадаємо, «Національні дружини» провели акцію в будівлі телеканалу «Інтер», який не підтримав загальноукраїнський бойкот ЧС-2018 у Росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: