Новий аудитор НАБУ назвав своє головне завдання

Читать на русском
Новий аудитор Національного антикорупційного бюро України Володимир Василенко вважає припинення ворожої конкуренції щодо до НАБУ основним завданням на новій посаді.

Новий аудитор Національного антикорупційного бюро України Володимир Василенко вважає припинення ворожої конкуренції щодо до НАБУ основним завданням на новій посаді.

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на УНІАН.

Чому ніяк не визначаться з аудитором НАБУ та в чому інтерес Банкової?В АП мають намір закрити кадрові питання щодо ЦВК та аудитора НАБУ. Якщо з приводу ЦВК принаймні йдуть дискусії та озвучені прізвища, то щодо аудитора НАБУ питання зависло в повітрі. Чому – розбирались експерти.

«Мені, скоріше, слід висловлювати співчуття, ніж вітання. Чому? Це не творча робота. У мене мета яка? Подивитися, що відбувається, і якось сприяти уникненню такої ворожої конкуренції між різними правоохоронними антикорупційними органами [зокрема, зі Спеціалізованою антикорупційної прокуратурою]», - заявив він.

Василенко висловив надію на конструктивну співпрацю з іншими аудиторами, призначеними за квотою Кабінету міністрів і президента.

«Мій інтерес полягає в тому, щоб зробити все так, щоб НАБУ нормально функціонувало, щоб не було штучних претензій до нього. А, з іншого боку, щоб діяльність НАБУ відбувалася в рамках закону і була ефективною», - додав аудитор НАБУ.

Нагадаємо, що 7 червня депутати Верховної Ради обрали в комісію з аудиту НАБУ своїм представником доктора юридичних наук Володимира Василенка.

Раніше повідомлялося, комітет визначився з двома кандидатами в аудитори НАБУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: